OM LADDINFRA

Laddinfra.se är vad vi kallar den svenska delen av den nordiska databasen för publik laddinfrastruktur.

Databasen heter Nobil ägs av myndigheten Enova i Norge men nordiska myndigheter samarbetar kring Nobil.
Drift och underhåll av databasen sköter f.n. Norsk elbilförening.  

 

I Sverige står Power Circle för att kvalitetssäkra data och hjälpa aktörer att registrera information om publik laddinfrastruktur i Sverige.

 

Sedan är det upp till marknaden att utveckla tjänster som använder informationen och presenterar den för elbilsanvändare genom kartor, appar och navigationssystem. 

VÅR VISION

Att bidra till nordens officiella databas för publik laddinfrastruktur med all nödvändig information en elbilist behöver för att resa runt i landet.

VAD VI GÖR

Vi underlättar insamlandet av information om de platser i Sverige där användare av laddbara fordon kan ladda - och underlättar så att information kan hämtas till karttjänster, appar och navigationssystem. 

VÅRT TEAM

Laddinfra.se bygger på den norska databasen Nobil, som avser täcka hela norden - och drivs i Sverige av intresseorganisationen Power Circle.

EN KOMPLETT DATABAS

I databasen finns nödvändig information om de platser i Sverige där användare av laddbara fordon kan ladda. Bland annat finns det information om GPS-koordinater, adress, ägaruppgifter, kontaktuppgifter i händelse av fel eller behov av hjälp samt annan information som kan vara av betydelse för att hitta och använda laddstationen. Det finns också detaljerad information om varje laddpunkt såsom vilken standard uttaget har, vilken laddeffekt, om det kostar att ladda, hur länge man får ladda med mera.

OM POWER CIRCLE
ADRESS

Power Circle AB

Grev Turegatan 14

Box 5073

102 42 STOCKHOLM

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon