NYHETER

Håll dig uppdaterad om vad som händer kring laddinfrastrukturen i Sverige. Här publicerar vi allt som rör svensk laddinfrastruktur och den nationella databasen Laddinfra.se. Du kan också få uppdateringar från oss i din mailbox genom att skriva i din mailadress längst ner på sidan. 

Samtidigt som bensinpriserna debatteras väljer allt fler i Sverige att köra på el. I april tillkom 2 416 laddbara fordon vilket gör att det nu finns 75 procent fler elbilar och 45 procent fler laddhybrider jämfört med samma månad föregående år. Genom att köra på el istället för bensin och diesel undviks de kostnader som fossila bränslen medför. Men att köpa en Tesla är ännu ett dyrt alternativ för majoriteten bilköpare.

För första gången någonsin tillkom fler elbilar än laddhybrider i trafik under en och samma månad. Tesla Model 3 rullade in i Sverige med 1 138 nya exemplar samtidigt som den mest populära laddhybriden inte ökar alls. Att elbilen är mer attraktivt än den sen länge dominerande laddhybriden får konsekvenser för infrastrukturutvecklingen i Sverige. Power Circle välkomnar därför vårändringsbudgetens nya satsningarna på Klimatklivet och ladda hemma-stöd.

1 / 12

Please reload

OM POWER CIRCLE
ADRESS

Power Circle AB

Grev Turegatan 14

Box 5073

102 42 STOCKHOLM

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Twitter Icon